Włoskie spaghetti

0
1624

Prawdziwe włoskie spaghetti jest podawane w sposób prosty i wręcz banalny. Ilość składników nie jest duża, a kupno ich nie przewyższa dwudziestu złotych. Wystarczą świeże pomidory, czosnek, cebula, makaron spaghetti, przyprawy i zioła: bazylia, szczypta oregano, natka pietruszki. Pomidory należy posiekać (drobno) ułożyć na patelni z oliwą, podsmażyć, dodać odrobinę wody i przyprawy, a także czosnek. Makaron trzeba ugotować, tutaj dowolna jest miękkość można ugotować makaron al dente lub można go lekko rozgotować, wszystko według uznania. Najlepiej jest podawać makaron podlany obficie sosem, ale można także wymieszać te składniki. Na sam wierzch można posypać ulubionymi wiórkami sera i udekorować to gałązką natki pietruszki. Niektórzy taki najprostszy przepis na spaghetti powiększają o mięso mielone, wcześniej usmażone na patelni lub smażone kawałki kiełbasy. Takie danie wspaniale nadaje się, na co kilkudniowe obiady czy wspaniałą romantyczną kolację przy świecach, z dodatkiem czerwonego wina i miłosnego nastroju.

electrownia.pl

PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here