Posiłki są bardzo ważne dla organizmu człowieka. Trzeba pamięć aby dostarczać jak najwięcej składników odżywczych, właśnie dlatego warto sięgać po zróżnicowane posiłki. Aby zapewnić organizmowi sytość postawmy na pięć dań – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. To powinno być nasze dziennie minimum, jeżeli chodzi o jedzenie. Ja stawiam na początek dnia, myślę, że do godziny dwunastej powinniśmy dostarczyć jak najwięcej kalorii, ponieważ nasz organizm właśnie podczas pierwszej połowy dnia jest najbardziej aktywny. Jedzenie powinno być dla nas przyjemność. Co na drugie śniadanie? Ja stawiam na owoce i warzywa. Dzięki nim można przygotować zdrowe posiłki, które posiadają mnóstwo witamin i minerałów. Owoce dodadzą nam wiele energii na resztę dnia, a warzywa zadbają o to, aby oczyścić nasz organizm. Warto przygotować sałatkę owocową. Wystarczy mieć w domu kilka owoców. Moim ulubionym połączeniem jest sałatka z między innymi bananami, malinami, kiwi, winogronem oraz gruszką. Wszystko polewam jogurtem naturalnym z dodatkiem małej łyżeczki miodu. Jeżeli nie przepadamy za owocami, postawmy na warzywa – ponieważ, z zielonych warzyw, również można przygotować pyszną i zdrową sałatkę. Jeżeli sięgam po warzywa, wybieram na przykład zielona ogórka, zielone oliwki, paprykę i pomidora, do tego dodaje ser feta i skraplam wszystko oliwą z oliwek. To jedna z moich ulubionych propozycji na drugie śniadanie. Jeżeli nie mam czasu na przygotowanie posiłku sięgam po zbożowy batonik.