Sztuka przyrządzania kawy jest wspaniałą umiejętnością. Zawodowi bariści, zajmujący się tym potrafią wyczarować z kilku składników niezwykły napój. Jeśli ktoś lubi kawę, na pewno polubi każdą jej postać w połączeniu z mlekiem, śmietanką, czekoladą i innym dodatkami, z którymi kawa staje się prawdziwym deserem, grzechu wartym. Do najpopularniejszych należy na pewno kawa Capuccino. Jest ona włoską specjalnością z dodatkiem spienionego mleka oraz szczyptą czekolady.Kawa Capuccino swoją nazwę zawdzięcza brązowo-czerwonym habitom mnichów kapucynów, którzy wynaleźli tą kawę. Składa się ona z espresso, mleka oraz mlecznej piany w takich samych proporcjach. Można ją podawać również z gałką lodów w śmietance. Kawa Cappuccino jest przyrządzana poprzez wlanie espresso do dużej filiżanki i napełnianie jej do samej górnej krawędzi świeżo spienionym mlekiem. Ostatnim akcentem jest posypanie po wierzchu zmieloną czekoladą lub szczyptą kakao, wedle uznania.