Szybkie dania z paczki

0
1762

Nierzadko bywa tak, że zgłodniejemy w pracy i chce się nam bardzo jeść. Wracamy do domu, a tam wszystkie składniki w rozsypce, a ciepłe danie będzie dopiero za godzinę, czego nasz żołądek może nie przetrwać. Wtedy często sięgamy niestety po dania, które zazwyczaj są odradzane, ze względu na ich niską zawartość jakichkolwiek witamin i składników odżywczych oraz odwrotnie proporcjonalną ilość pustych kalorii. Do takich dań zaliczamy bez wątpienia wszystkie zupki typu instant, czy wszelkiej maści kubki z daniami, które wystarczy tylko zalać, odczekać parę minut i zjeść. Takie dania, oprócz wyżej wymienionych właściwości, charakteryzują kulinaria o bardzo dużej ilości składników chemicznych i wszelkiej maści utrwalaczy i polepszaczy, mających za zadanie sprawić, że taka zupka będzie miała długi termin przydatności i spowodować, że poczujemy w ogóle jakieś jej smaki. Rzadko spożywane tego typu dania nie spowodują znaczących szkód w naszym organizmie. Gorzej, jeśli takie jedzenie jest podstawą naszego codziennego jadłospisu. Po paru latach takich posiłków możemy nabawić się bardzo poważnych kłopotów zdrowotnych, a przed wszystkich żołądkowych. Każdy kucharz, czy dietetyk potwierdzi tę opinię. Należy bardzo wystrzegać się takich dań, a jeśli już posilamy się takimi, to powinniśmy robić to jak najrzadziej.

quadrat.pl

PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here